Com va començar?
La Fundació Lleida Solidària (de sigles: FLS) és una entitat sense ànim de lucre que va néixer el 1995 impulsada pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Lleida com una ONG lliure, independent i fortament recolzada per més de mig miler de persones compromeses amb els valors de la solidaritat, la justícia, la pau, i la igualtat de gènere.
- El 17 de novembre de 1994 es va aprovar la seva creació i estatuts, a l’Assemblea General del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida.
- El 27 de juny de 1995 es va constituir davant notari com una fundació privada.
- El 7 d’abril de 1996 fou inscrita en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 1055.
Què fem?
La FLS reconeix i denuncia la representació estereotipada del gènere, la diversitat de les seves formes d’opressió i explotació, les manifestacions multi dimensionals de les desigualtats implícites i la seva legitimació per un sistema patriarcal i etnocèntric, motiu pel qual en els darrers anys s’ha dut a terme tot un treball de formació en enfocament de gènere, focalitzant la tasca de la FLS en la incidència, denúncia i equiparació de les dones i la igualtat de gènere.
Els projectes de cooperació de la FLS, es basen en la doble vessant del foment de la millora d'infraestructures públiques (escoles, hospitals, construccions d'us agrícola, cooperativisme, abastament d'aigua), i la denúncia de les desigualtats de gènere. Es treballa per fomentar l'acompliment dels ODS, fent especial atenció a l'ODS 5. Igualtat de Gènere, incorporant l'EGBDH amb l'objectiu general de fomentar l'apoderament de les dones mitjançant la formació, en suport tècnic, l’emprenedoria local, la posada en marxa d'iniciatives
de promoció econòmica i de lideratge.
La tasca dels projectes de cooperació es complementa amb accions de sensibilització i formació a la ciutadania lleidatana sobre: Drets Humans, relacions Nord/Sud, la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, i la Igualtat de Gènere.
La Fundació Lleida Solidària participa en projectes a 3 nivells:
COOPERACIÓ EN L’ÀMBIT LOCAL
Col·laborem amb Entitats d’Utilitat Pública de Lleida i província prestant-los els treballs professionals que ens son propis (arquitectura i arquitectura tècnica) de manera altruista.
Així, i al llarg dels anys, son molts els col·lectius desafavorits que s’han beneficiat de l’expertesa dels nostres voluntaris. Aquí citem algunes d’aquestes entitats: ACUDAM, ASSOCIACIÓ ANTISIDA DE LLEIDA, AREMI, DOWN LLEIDA, SALUT MENTAL PONENT, etc...
COOPERACIÓ INTERNACIONAL
Concursem en les convocatòries públiques de finançament per a cooperació internacional. Els diners aconseguits ens permeten realitzar projectes de construcció que millorin la realitat de col·lectius en països en vies de desenvolupament, procurant especialment fomentar l'acompliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides
Podeu veure en l’apartat corresponent alguns dels projectes realitzats al SÀHARA, BURKINA FASO, SENEGAL, TANZÀNIA, ETIOPIA, ALGÈRIA, i molts més...
SENSIBILITZACIÓ (EpTS)
La tasca dels projectes de cooperació es complementa amb accions de sensibilització i formació a la ciutadania lleidatana sobre: Drets Humans, relacions Nord/Sud, la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits, la lluita contra el racisme i la xenofòbia i la igualtat de gènere
Així doncs, exercim la doble vessant del foment de la millora d'infraestructures públiques (escoles, hospitals, construccions d'us agrícola, cooperativisme, abastament d'aigua) paral·lelament amb la denúncia de les desigualtats, portant a terme diferents activitats de sensibilització (tallers, exposicions, xerrades...)
Qui ho fa possible?
El capital humà per dur a terme els projectes es fonamenta en els/les voluntaris/es, membres i professionals disposats a treballar de forma compromesa en les tasques definides a cada projecte. En aquest sentit, la FLS es diferencia de la resta d’ONGD ja que aporta mitjançant els seus voluntaris/àries tècnics/ques un valor afegit als projectes de cooperació, bé durant la seva fase de disseny o bé durant l’execució, garantint en tot moment un adequat nivell de qualitat en totes les infraestructures que construeix o rehabilita.
Qui ho dirigeix?
La representació, direcció i administració de la Fundació correspon a l’òrgan de govern col·legiat del Patronat. La Junta del Patronat està constituïda per 8 persones que representen el compromís dels professionals i empresaris de les comarques de Lleida.
Voluntariat
La Fundació Lleida Solidària compta amb
una borsa de més de 100 persones voluntàries, entre estudiants, jubilats i professionals en actiu (fonamentalment en la branca de la construcció), que estan disposades a donar part del seu temps en tasques de recolzament a la Fundació. El perfil del nostre voluntariat és molt variat, tenim tant dones com homes (50%-50%) i per edat, des dels 16 anys (estudiants de secundària), fins a més grans de 70 anys.
Gràcias per contactar-nos.
Li respondrem tan aviat com ens sigui possible.
S'ha produit un error a l'enviar el seu missatge.
Intenti-ho més tard.